Kos på Groos oppskrift


Kos på Groos er en Blond.
Oppskriften er basert på 25 liter.

Malt:
Pilsnermalt  6 kg
Hvete       0,7 kg

Humle:
Aurora               27 g  60 minutter 9.2% gir 36 IBU
Saaz                  30 g  0 minutter 3,8% gir     0 IBU
Nelson Sauvin   34 g  0 minutter  3,8%  gir   0 IBU
Cascade           28 g  0 minutter 9,2% gi       0 IBU


Gjær:
WLP400

Jeg mesket i 60 minutter på 65 grader, varmet opp til 78 grader og holdt tempen ca 10 minutter.
Vasket ut med 85 grader varmt vann til jeg satt igjen med ca 24 liter vørter.
Koking i 60 minutter med humletilsettinger på gitte tider. Jeg bruker humleposer for å unngå for mye humlerester i vørteren. De siste 3 humlene går i kokekaret v flame out og er med hele tiden under avkjøling

IBU 36
Jeg bruker en Android app på tlf som heter Brewzor Pro BETA for å regne ut IBU Tinseth.

OG målt etter å ha fylt opp med vann til 25 l som da 1046 gjæret i 10 dager på ca 20 grader. FG 1012. Dette gir 4,8% + 4 g sukker pr liter= 5,1%

Utrekning av alkohol foregår slik:

4 g sukker tilsatt pr liter gir 0,3% alkohol
OG-FG/7+0,3

Tappet om til ny dunk etter 14 dager, hvor jeg hadde tilsatt 4 gram pr liter sukker kokt opp i en dl vann.
Flasket og satte varmt i 14 dager.

Blond Galaxy er Kos på Groos tørrhumlet med 30 gram Galaxy humle, gav en fantastisk god arome.
Blond Lemongrass Ble ikke så vellykket som jeg hadde håpet på, brukte ca 30 gram hakket sitrongress v flame out. Neste gang skal jeg evt koke sitrongresset de siste 5 minuttene

Kos på Groos er frisk og lettdrikkelig






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar