tirsdag 4. november 2014

Ingefærøl #60

Brygget 25. oktober 2014.


Ingefærøl #60


Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
13,74 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
10,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) Grain 2 95,2 %
0,50 kg Melanoiden Malt (39,4 EBC) Grain 3 4,8 %
20,00 g Northern Brewer [8,70 %] - Boil 60,0 min Hop 4 9,4 IBUs
200,00 g Ginger Root (Boil 12,0 mins) Herb 5 -
20,00 g Saaz [3,20 %] - Boil 5,0 min Hop 6 0,7 IBUs
2,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml] Yeast 7 -
1,04 g BREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins) Fining 8 -
2,08 Items Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) Other 9 -
40,00 g Ginger Root (Secondary 5,0 days) Herb 10 -

Ingefær


Tilsatt 60 liter varmt vann i berederen, mesketemp 65 grader, oppvarming på slutten til 78 grader
måler med refractometer underveis.
Skyller med 12 liter vann, mer enn det jeg har brukt å gjøre tidligere - håper å oppnå større utbytte.
I følge BeerSmith, så fikk jeg ett utbytte på 74,4% :-)
Ferdig skivet ingefær

Bøttene gjærer på ca 20' i lufttemp. WLP 007 . Etter 7 døgn, koker jeg opp skivet ingefær i ett par tre dl vann. koker i 3 minutter. Vannet fordeler jeg på de 2 gjæringsbøttene - håper det ikke setter for skarp ingefærsmak :-)

Koking av ingefær til "tørrhumling"

Batch nr 60 er på dunk :-)
IBU 10
OG 12 Plato (1048 Oechsel) 50 liter 
 FG 2,5 Plato (1010 Oechsel) 48 liter


4. nov, liten aktivitet i gjærlåsen. Setter begge dunkene kjølig (ca 12 grader i matbua)
Flasking om ett par tre dager
Korketikett

Flaskeetikett

Flasking av ingefærøl

Etikett påsatt



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar