fredag 12. september 2014

Kölsch #59

Brygget 31. august 2014.


Kölsch #59


Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
13,74 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
13,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) Grain 2 94,9 %
0,70 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 3 5,1 %
35,00 g Citra [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 23,9 IBUs
50,00 g Saaz [3,20 %] - Boil 15,0 min Hop 5 3,9 IBUs
40,00 g Saaz [3,20 %] - Boil 5,0 min Hop 6 1,2 IBUs
2,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml] Yeast 7 -
1,04 g BREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins) Fining 8 -
2,08 Items Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) Other 9 -
2,00 Items Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) Other 10 -

Tilsatt 65 liter varmt vann i berederen, mesketemp 66 grader, oppvarming på slutten til 78 grader
måler med refractometer underveis.

Kölsch bøttene gjærer står direkte på kjellergulvet for ikke å få for høy temp. 19-20' i lufttemp. WLP 007 . Den ene bøtta tilsettes 2,4 kg villbringebær.


Koking. Jeg har 4 ekstra 800W grilltennere fra Jula som jeg benytter for å få ekstra varme


Jeg bruker humlepose for å unngå for mye humlerester i vørteren.Koking i 60 minutter med humletilsetting på gitt tid.


Batch nr 59 er på dunk :-)
IBU 29
OG 13 Plato (1053 Oechsel) 51 liter 
FG 3,6 Plato (1014 Oechsel)




Kölshen i begge varianter skal kunstig karboneres og flaskes.

Kegging av kölsch
Jeg har gått til anskaffelse av beergun fra Blichmann så nå skal ølet karboneres på fat og så tappes på flasker :-)
Ølet blir tappet om til en smalere dunk som settes i kjøleskap på ca 0'
Når ølet har stått ett par dager, felles det meste av gjæren ut og jeg tapper over på Corneliusfat
Fra fat kobler jeg til beergun, fyller og korker flaskene.
Gleder meg til å prøve :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar