torsdag 4. september 2014

APA - Lucky Jack #56

Oppskriftene er basert på ca 50 liter

APA #56 brygget 4. august 2014
Dette er ett forsøk på å klone Lervig sin Lucky Jack


Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
19,07 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
12,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC) Grain 2 90,9 %
0,60 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 3 4,5 %
0,40 kg Pale chrystal (75,0 EBC) Grain 4 3,0 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 5 1,5 %
10,00 g Citra [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 6,7 IBUs
2,08 g Protafloc granules (Boil 15,0 mins) Fining 7 -
50,00 g Amarillo [8,90 %] - Boil 15,0 min Hop 8 10,5 IBUs
50,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 5,0 min Hop 9 5,5 IBUs
50,00 g Citra [14,00 %] - Boil 5,0 min Hop 10 6,6 IBUs
2,0 pkg Danstar Belle Saison Slurry Yeast 11 -
1,04 g BREWERS CLAREX (Primary 0,0 mins) Fining 12 -
2,08 Items Yeast Nutrient (Primary 0,0 days) Other 13 -
50,00 g Citra [14,00 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 14 0,0 IBUs




Mesking i utgangspunktet på 67 grader til det meste av sukkeret er omdannet, så opp til 78 grader i 5-10 minutter. vasker ut med 7 liter varmt vann (i følge kollega, litt for lite - burde vært 14 liter

refractormeteravlesning
0920 4P 60' tempen synker når malten has i meskekaret
0930 5P 64'
0945 7P 67'
1000 9P 67'
1015 10P 67'
1030 10,5P 67
1045 11P 67' satt opp temp til 72'
1115 11,5P 72' satt temp på 78'
1130 12 P 78'
1140 preboil 11P 58liter
1155 boil
1330 avkjølt, OG 14 51 liter

090814 målt FG 1006 på dunk 1, den andre var på 1010, tappet om og tilsatt 50 g citra til hver dunk
dunken med 1006 ble satt kjøligere (18 grader) og flasket etter ei uke. dun 2 fikk samme behandling, men på tank.


OG 14 P (spot on) 51 liter


IBU 29


OG 14 P 1058, FG endte på 1006 eller 1,5 P noe som gir ca 7% m 4g sukker pr liter for karbonering.



Kapsellabel

Flaskelabel







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar